2011. január 24., hétfő

Hollywood Glamour


December közepén anyu hírt mondott: megkérdezte egyik munkatársa, hogy lenne-e kedvünk (Hédinek és nekem) modellt állni egy fotózáson, mert a férje fel szeretné újítani a weblapját, és egy új sorozatot is fel szeretne rá tenni. Mondtuk, hogy persze, örömmel, én már úgyis tök gyakorlott vagyok…:D
Karácsony környékén már körvonalazódott, hogy januárban lenne, nem sokkal később már meg is volt a pontos dátum.
A fotós küldött pár képet, hogy milyenekre gondol, hú de tetszett mindegyik :).
Téma: ’40-es évek, Hollywood Glamour.
Közeledett a nap, hazahoztuk a pesti albiból az összes magassarkú cipőnket, összeszedtünk 1-2 koktélruhát, mondván, legyen miből válogatni.
Január 8-án reggel találkoztunk a fotóssal és feleségével, a felesége volt az asszisztens (fotó- és fogászati asszisztens is :D). Elmentünk a fodrászhoz, és a sminkeshez.
A fodrász becsavarta a hajunkat, a sminkes pedig vastag tusvonalat húzott, és piros rúzst tett a szánkra, mert ezek trendi dolgok voltak a ’40-es években.
Utána elindultunk a kastélyba…de melyikbe??? Győr környékén van egypár, mi szerencsésen elfelejtettük a település nevét. Ami végülis nem baj, mert nem mi vezettünk. :D Kiértünk Győrből, a csanaki Bezerédj-kastély ezennel kilőve, mert nem arrafelé tartottunk. Aztán amikor láttam az Öttevény táblát, akkor leesett, hogy ide jövünk. 

Az öttevényi kastélyszálló története leegyszerűsítve:
A múlt század közepén a környék egyik leggazdagabb családja a Földváry család volt. Ennek egyik tagja építtette a „lakot” 1870-ben.
1945-ben az épület a győri Vagongyár tulajdonába került, később volt benne szükséglakás, patika, nővérszállás stb. A már romos állapotban lévő épületet 1988-ban vásárolta meg az ÉDÁSZ Rt., és 1992-re állították vissza eredeti állapotába, korszerű 3 csillagos szállodát alakított ki benne. 2004. januártól a kastély magántulajdonba került, ezzel egy időben kezdetét vette a szálloda több fázisban történő felújítása.






Hát igen, ez a felújítás annyira jól sikerült, hogy amikor megérkeztünk, csak ámultam-bámultam, kis „szökőkút a közepén” –kocsibejáró, tudjátok, mint amilyen a mexikói tévésorozatokban a gazdagoknak van. :D
Bementünk az épületbe, húú, ez gyönyörűűű!! Antik bútorok mindenhol… és a tapéta??!! Én még ilyen tapétát nem láttam! :D De tényleg, nagyon szép volt.
Elrendeztük, hogy melyik szobába mehetünk. Szoba??? Mit nekünk szoba? Lakosztályt kaptunk! Milyen lakosztályt? Nászutasat! Jólvan, végülis 3 nő 1 férfi, még jó, hogy az arab mivoltunkat jól titkoljuk.
Felmentünk a lépcsőn, gyönyörű lépcsőkorlát XD. Belépünk a szobába, következő csodálkozás…eszméletlen. Itt egy kép az ágyról:






Azért ez a sötét középkor (:D) tudott valamit.


Fotózgattunk, a homlokomon levő kunkort visszatűrtük, mert azt hittük, hogy képen hülyén fog kinézni. Közben ruhát cseréltünk-pose-fény-pose-ruhacsere-fény-pose…
Aztán kimentünk a szobából, mert a folyosón észrevettünk egy nagyon jó kanapét, ami ihletet adott. Ott is kattintgattunk párat, közben jöttek fel vendégek. A nők jobban néztek, mint a férfiak. Illetve a ffiak csak a szemük sarkából,a nők meg direktbe. :D
Kb 7-kor végeztünk.
Nagyon jól éreztük magunkat. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése