2010. december 19., vasárnap

2010. november 6. Sting koncert


Hú, már nem is nagyon emlékszem mindenre. Legközelebb a friss élményekkel teli agyamból kell gyorsan kiírnom mindent.
Ööö…egy csütörtöki nap felhívtak a koncertesek, hogy lenne 2 koncert, amin dolgozhatnék mint wardrobe-os. Az egyik Sting, a másik Lady GAGA!!!!
Volt jegyem Gagára, így mondtam a főnöknek, hogy jó lenne, ha el tudnák adni a jegyem, és akkor mehetek dolgozni, ha nem tudják eladni, akkor csak a Stinget tudom vállalni, mert nem dobok ki az ablakon 20ezer ft-ot. Megígérték, hogy eladják a jegyem.
Stingre mentem, odaértem, már nagyban építették a színpadot, óriási, hogy mennyi ember együttes, összehangolt munkájára van szükség. Mondta a főnököm, hogy üljek le, mert még kb 10 perc, mire jönnek értem, és beirányítanak. Addig néztem a színpadépítést.
Jöttek is értem fél óra múlva, majd bemutattak a koordinátoromnak. Helllooo, nice to meet you. Phillys Toney, egy feka csaj, nagyon rendi volt velem egész nap! Los angelesben él, és turnézik Stinggel, ő az öltöztetőnője. 
Vasalnom, ill. gőzölnöm kellett Sting és a zenekara ruháit. Nagyon izgalmas volt! Stingnek Robert Molnar tervezte ruhái voltak, ő egy magyar származású divattervező, aki NY-ban él. Kérdezte Phyllis, hogy Mo.-on ismert-e a neve, azt válaszoltam, hogy „yes, of course” (naná hogy igen), közben égett az arcom, hogy Magyarországon senki magyar származású hírességet nem ismerünk. Aztán a zenekar ruhái között volt Armani, D&G, stb…

Mosnom is kellett, meg szárítani, igazi Made int he U.S.A. mosógép és szárítógép volt jeeee. :D Amerikai sok az egyben mosóporral, ami nem por volt, hanem folyadék, de az volt a mosópor, öblítő, és a folttisztító is egyben.

Mielőtt kezdődött az előadás, mondta Phyllis, hogy most van fél óra szünetem, menjek kajálni a catery-be. Juhhééé, annyira jó kaják voltak! Én csak édességeket ettem, közben telefonáltam anyuval.


Mikor visszamentem, mondta Phyllis, hogy megnézhetem a show-t. A show 3 órás volt, 2 „felvonásos”, azaz volt egy 15 perces szünet a 2 rész között. „Az első rész végén kell majd visszamennem.”-mondta.
A show egyébként nem egy hagyományos koncert volt, mert ez a turné egy kórusos (Orchestra) turné, minden számot kísértek vonós hangszerekkel, meg persze volt cintányér, stb…

Sting a koncert előtt a közös étkezdében kajált, nagyon durva! Rendes csávó. Meg mindenkire mosolygott.
Mielőtt kezdődött a koncert, Phyllis kivitt a színpad mellé, ahol megmutatta a székemet. :D Odakészítettek NEKEM egy széket, hogy én onnan nézzem a koncertet, szerintük ez a legjobb hely, mondták, h nyugodtan foglaljak helyet, miután megtettem, kérdezték, h jól látok-e meg h kényelmes-e. Eszméletlen, annyira kedvesek voltak.
Amikor elérkezett az első felvonás utolsó száma, visszamentem a backstage-be Phyllishez, és elkezdtük pakolni az orchestra roomokat. A törölközőket kellett összeszedni. Utána mentünk a vokalista csaj, Joe öltözőjébe, összeszedtük a sminkcuccait, ő sminkeli saját magát, minden sminkcucc MAC volt. Miután elkezdődött a második felvonás, bementünk Sting öltözőjébe, hisz azt is össze kell pakolni…:D
A kanapékon kínai selyem „abroszok”, villany lekapcsolva, a sok-sok gyertya nagyon jó illatot adott a szobának. Felhajtogattuk a szőnyegeket, leszedtük a díszletet. A polcon egy kis tálkában gyömbér volt, először nem tudtam, mi az a ginger, aztán az illatából rájöttem. Elpakoltuk a párnákat is. Hoztam haza emlékbe gyertyacsöppedéket, mert annyira jó illata volt. :D
Phyllis mondta, hogy még lesz egy nagy feladatunk a koncert végeztével, és hogy az mennyire vicces lesz. Mondtam OK. :D Elkezdte magyarázni, hogy amint jönnek le a zenekar tagjai, kapkodják le magukról az összes cuccot, amit nekem adnak, és nekem bele kell tenni egy táskába. Na, kíváncsian várom. :D
Elérkezett az idő, odamentünk a színpad mellé, vége is lett a show-nak, és tényleg jöttek a srácok, amint leléptek a színpadról, már dobálták le magukról a cuccokat. :D Futva mentem utánuk, néha 1-1 repülő alsógatyát (na jó, azt pont nem) elkaptam, és mire az autójukhoz értünk, amivel mentek vissza a hotelba, már alig volt rajtuk ruha, mindet megkaparintottam. HAHA :D
Az autónál vetkőztek még egy kicsit, az egyik megszólal, hogy „hello, my name is …”, mondom hello, örülök, h megismertelek” ;-)). :D Levetkőztek, beültek a kocsiba, és elhajtottak.
A végén kaptam egy óriási csokor liliomot Phyllistől, ami Sting szobáját díszítette. Bejelöltük egymást facebookon, mondta, hogy vigyázzak magamra, és mondtam, hogy ő is. 
Kb 11-kor indultam haza.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a blogod, és nagyon irigyellek, hogy a munkádból kifolyólag ilyen élményekben lehet részed :) Nagyon szeretem Stinget, sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni a koncertjén. amúgy hogy jönnek neked ezek a melók? Egyik nagy álmom, hogy rendezvényszervező legyek, főképp az ilyen koncertek érdekelnek, de hát nem tudom lehetne-e belőle valaha is valami... :)

    VálaszTörlés
  2. Sziaa!
    Köszi szépen. :))
    Juj, úgy örülök, hogy írtál, azt hittem, senki nem olvassa a blogom. :D
    Nekem van egy ismerősöm a Live Nation-nél, ők szervezik ezeket a koncerteket.
    A lényeg, hogy nagyon jól beszélj angolul, itt is úgy van, mint máshol, lentről kell kezdeni, és fokozatosan feljebb lehet jutni, a végén már Te hívod fel Lady Gaga managerét... :P
    Nem fontos, hogy van-e rendezvényszervezői végzettséged, legyél ambíciózus, és -bár tudom, hogy nehéz- próbálj sok referenciát gyűjteni, szervezz kisebb rendezvényeket, és akár kopogtass be oda, ahol szeretnél dolgozni, hogy van-e bármilyen munkalehetőség.
    Sok sikert hozzá, szurkolok, hogy összejöjjön! :)
    Puszi,
    Anikó

    VálaszTörlés
  3. Húú köszönöm a sok tanácsot, remélem egyszer megvalósul ez a dolog.
    Én garantált olvasód vagyok, nem rég kezdtem én is blog írást, szóval átérzem ezt a kisebb fajta izgalmat:) ja...és várom nagyon az újabb bejegyzéseket! ;) Puszii:*

    VálaszTörlés